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Término solicitado: VALIDACION DE METODOS/(265,65,175)

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Tipo de documento: NORMA
Título: MICROBIOLOGY OF FOOD AND ANIMAL FEEDING STUFFS -- PROTOCOL FOR THE VALIDATION OF ALTERNATIVE METHODS
Código de Doc.: ISO 16140
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2003
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO 16140:2003 defines the general principle and the technical protocol for the validation of alternative methods in the field of microbiological analysis of food, animal feeding stuffs and environmental and veterinary samples for the validation of alternative methods which can be used in particular in the framework of the official control, and the international acceptance of the results obtained by the alternative method. It also establishes the general principles of certification of these alternative methods, based on the validation protocol defined in ISO 16140:2003. Where an alternative method is used on a routine basis for internal laboratory use without the requirement to meet (higher) external criteria of quality assurance, a less stringent comparative validation of the alternative method than that set in ISO 16140:2003 may be appropriate
Relac. con otras Normas: ISO 3534-1; ISO 5725
ICS: 07.100.30
Idioma: en
Título en otro Idioma: Microbiologie des aliments -- Protocole pour la validation des méthodes alternatives
Edición: first edition
Palabras Clave: Contaminacion de alimentos; Microbiologia de alimentos; Alimentos; Alimentacion animal; Métodos alternativos; Validación de métodos; Protocolos
Páginas: 74p.
Ingreso de la Info.: 2009-06-24
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MILK AND MILK PRODUCTS -- GUIDELINES FOR A STANDARDIZED DESCRIPTION OF MICROBIAL INHIBITOR TESTS
Código de Doc.: ISO 13969:2003 [IDF 183: 2003]
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2003
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO 13969/IDF 183 gives guidance for a standardized description of microbial inhibitor tests for milk and milk products. It is intended to give a framework and basis for the evaluation/validation of microbial inhibitor tests, allowing the comparison of data obtained from different tests and experimental studies
ICS: 07.100.30
Idioma: en
Título en otro Idioma: Lait et produits laitiers -- Lignes directrices pour une description normalisée des méthodes microbiologiques de dépistage d'inhibiteurs microbiens
Edición: first edition
Palabras Clave: Contaminación de alimentos; Microbiología de alimentos; Leche; Productos lácteos; Guías; Inhibicion microbiana; Comparación de métodos; Validación de métodos
Páginas: 13p.
Ingreso de la Info.: 2011-07-21
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



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