Tipo de documento:
|
NORMA |
Título:
|
WATER QUALITY -- GENERAL GUIDANCE ON THE ENUMERATION OF MICRO-ORGANISMS BY CULTURE |
Código de Doc.:
|
ISO 8199 |
Autor Inst.:
|
International Organization for Standardization. ISO |
Fecha:
|
2005 |
Estado: |
Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí |
Objeto:
|
ISO 8199:2005 presents guidance for carrying out manipulations which are common to each technique for the microbiological examination of water, particularly the preparation of samples, culture media and apparatus. It also describes the various enumeration techniques available and the criteria for the choice of a particular technique. It is mainly intended for bacteria, yeasts and moulds. Some aspects are also applicable to viruses and parasites |
ICS:
|
07.100.20 |
Idioma:
|
en |
Título en otro Idioma:
|
Qualité de l'eau -- Lignes directrices générales pour le dénombrement des micro-organismes sur milieu de culture |
Edición:
|
second edition |
Palabras Clave: |
Agua;
Calidad;
Guías;
Técnicas de análisis;
Análisis microbiológico;
Enumeración;
Microorganismos;
Muestras;
Medios de cultivo
|
Páginas:
|
38p. |
Ingreso de la Info.:
|
2011-11-04 |
|
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI) |
Tipo de documento:
|
NORMA |
Título:
|
MICROBIOLOGY OF FOOD AND ANIMAL FEEDING STUFFS -- GUIDELINES ON PREPARATION AND PRODUCTION OF CULTURE MEDIA -- PART 2: PRACTICAL GUIDELINES ON PERFORMANCE TESTING OF CULTURE MEDIA |
Código de Doc.:
|
ISO/TS 11133-2 |
Autor Inst.:
|
International Organization for Standardization. ISO |
Fecha:
|
2003 |
Estado: |
Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí |
Objeto:
|
ISO/TS 11133-2:2003 sets criteria and methods for the performance testing of culture media. It applies to: 1.commercial bodies producing and/or distributing ready-to-use or semi-finished reconstituted or dehydrated media to microbiological laboratories; 2.non-commercial bodies supplying media to third parties; 3.microbiological laboratories preparing culture media for their own use and evaluating the performance of these media |
ICS:
|
07.100.30 |
Idioma:
|
en |
Título en otro Idioma:
|
Microbiologie des aliments -- Guide pour la préparation et la production des milieux de culture -- Partie 2: Guide général pour les essais de performance des milieux de culture |
Edición:
|
first edition |
Palabras Clave: |
Contaminacion de alimentos;
Microbiologia de alimentos;
Alimentos;
Métodos de ensayo;
Preparación;
Producción;
Medios de cultivo;
Rendimiento;
Guías
|
Páginas:
|
23p. |
Ingreso de la Info.:
|
2011-09-19 |
|
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI) |
Tipo de documento:
|
NORMA |
Título:
|
QUANTITATIVE SUSPENSION TEST FOR THE EVALUATION OF BASIC BACTERICIDAL ACTIVITY OF CHEMICAL DISINFECTANT AND ANTISEPTIC - TEST METHOD REQUIREMENTS |
Código de Doc.:
|
NF EN 1040 |
Autor Inst.:
|
Association Francaise de Normalisation. AFNOR |
Fecha:
|
2006 |
Estado: |
Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí |
País de Origen:
|
France |
Objeto:
|
La présente Norme européenne spécifie une méthode d'essai et les prescriptions minimales relatives à l'activité bactéricide de base des produits antiseptiques et désinfectants chimiques qui forment une préparation homogène, physiquement stable, lorsqu'ils sont dilués dans l'eau. Les produits ne peuvent être soumis à l'essai qu'à la concentration de 80 |
Relac. con otras Normas:
|
NF EN 12353 |
ICS:
|
07.100.01 Microbiologie en général; 11.080.20 Désinfectants et antiseptiques; 71.100.35 Désinfectants à usage industriel et domestique |
Idioma:
|
en |
Título en otro Idioma:
|
Antiseptiques et désinfectants chimiques - Essai quantitatif de suspension pour l'évaluation de l'activité bactéricide de base des antiseptiques et des désinfectants chimiques - Méthode d'essai et prescriptions (phase 1) |
Edición:
|
first edition |
Palabras Clave: |
Desinfectantes;
Antisépticos;
Análisis cuantitativo;
Métodos de determinación;
Suspensión;
Actividad bacteriana;
Métodos de ensayo;
Filtración;
Neutralización;
Concentración;
Microorganismos;
Medios de cultivo
|
Páginas:
|
43p. |
Ingreso de la Info.:
|
2010-05-10 |
|
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI) |
Tipo de documento:
|
NORMA |
Título:
|
PROCEDES DE DESINFECTION DES SURFACES PAR VOIE AERIENNE. DETERMINATION DE L'ACTIVITE BACTERICIDE, FONGICIDE, LEVURICIDE ET SPORICIDE |
Código de Doc.:
|
NF T 72-281 |
Autor Inst.:
|
Association Francaise de Normalisation. AFNOR |
Fecha:
|
2009 |
Estado: |
Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí |
País de Origen:
|
France |
Objeto:
|
Décrit une méthode destinée a déterminer l'activité désinfectante des procédés utilisés dans les secteurs hospitaliers, médical, pharmaceutique et cosmétique, agricole, industrial et agro-alimentaire. Cette méthode permet de rechercher, dans des conditions voisines de la pratique, l'activité désinfectante de formulations commerciales utilisées por la désinfection des surfaces par voie aérienne, soit á l'aide d'un procédé automatique (par diffusion de gaz, ou par dispersat), soit á l'aide d'procédé manuel (dispersat dirigé) |
Relac. con otras Normas:
|
NF T 72-104; NF EN 12353, NF EN 14885, NF EN 1276 |
ICS:
|
11.080.20 |
Idioma:
|
fr |
Título en otro Idioma:
|
Methods of airborne disinfection of surfaces - Determination of bactericidal, fongucidal, yeasticidal and sporicidad activity; Verfahren zur Desinfizierung von Oberflächen auf dem Lutwege - Bestimmung der bakteriziden, fungiziden, levuroziden und sporiziden Aktivität |
Edición:
|
first edition |
Notas:
|
Remplace la norma homologuée NF T72-281, de septembre 1986 |
Palabras Clave: |
Desinfectantes;
Antisépticos;
Descontaminación;
Superficies;
Bactericidas;
Fungicidas;
Esporicidas;
Ensayos;
Métodos de ensayos;
Determinación;
Actividad antimicrobiana;
Microorganismos;
Medios de cultivo;
Muestreo
|
Páginas:
|
9p. |
Ingreso de la Info.:
|
2010-05-10 |
|
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI) |
Tipo de documento:
|
NORMA |
Título:
|
MICROBIOLOGY OF FOOD AND ANIMAL FEEDING STUFFS -- GUIDELINES ON PREPARATION AND PRODUCTION OF CULTURE MEDIA -- PART 1: GENERAL GUIDELINES ON QUALITY ASSURANCE FOR THE PREPARATION OF CULTURE MEDIA IN THE LABORATORY |
Código de Doc.:
|
ISO/TS 11133-1 |
Autor Inst.:
|
International Organization for Standardization. ISO |
Fecha:
|
2009 |
Estado: |
Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí |
Objeto:
|
ISO/TS 11133-1:2009 provides the general terminology related to quality assurance and specifies the minimum requirements for the preparation of culture media to be used for the microbiological analysis of products intended for human consumption or animal feeding. It is also applicable to culture media to be used for the microbiological analysis of all kinds of water. These requirements are applicable to four categories of culture media used in laboratories that prepare and/or use culture media for performing microbiological analyses: commercially manufactured ready-to-use media; media to be remelted, supplemented and distributed; media prepared from commercially available dehydrated formulations; and media prepared from their individual components |
Relac. con otras Normas:
|
ISO 7218; ISO 11133-2 |
ICS:
|
07.100.30 |
Idioma:
|
en |
Título en otro Idioma:
|
Microbiologie des aliments -- Lignes directrices pour la préparation et la production des milieux de culture -- Partie 1: Lignes directrices générales d'assurance qualité pour la préparation des milieux de culture en laboratoire |
Edición:
|
second edition |
Notas:
|
Corrigenda, Amendments and other parts: ISO/TS 11133-2:2003 |
Palabras Clave: |
Contaminacion de alimentos;
Microbiologia de alimentos;
Alimentos;
Alimentacion animal;
Preparación;
Producción;
Medios de cultivo;
Guías
|
Páginas:
|
18p. |
Ingreso de la Info.:
|
2009-05-28 |
|
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI) |
Tipo de documento:
|
NORMA |
Título:
|
MICROBIOLOGY OF FOOD AND ANIMAL FEEDING STUFFS -- HORIZONTAL METHOD FOR THE ENUMERATION OF COAGULASE-POSITIVE STAPHYLOCOCCI (STAPHYLOCOCCUS AUREUS AND OTHER SPECIES) -- PART 1: TECHNIQUE USING BAIRD-PARKER AGAR MEDIUM |
Código de Doc.:
|
ISO 6888-1 |
Autor Inst.:
|
International Organization for Standardization. ISO |
Fecha:
|
1999 |
Estado: |
Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí |
Objeto:
|
Specifies a horizontal method for the enumeration of coagulase-positive Staphylococci in products intended for human consumption or feeding of animal, by coating of colonies obtaining on a solid medium (Baird-Parker agar medium) after aerobic incubation at 35§C or 37§C |
Relac. con otras Normas:
|
ISO 6887-1; ISO 7218 |
ICS:
|
07.100.30 |
Idioma:
|
en |
Título en otro Idioma:
|
Microbiologie des aliments -- Méthode horizontale pour le dénombrement des staphylocoques à coagulase positive (Staphylococcus aureus et autres espèces) -- Partie 1: Technique utilisant le milieu gélosé de Baird-Parker |
Edición:
|
first edition |
Palabras Clave: |
Contaminacion de alimentos;
Microbiología de alimentos;
Alimentos;
Alimentación animal;
Métodos microbiológicos;
Métodos horizontales;
Detección;
Enumeracion;
Coagulasa;
Staphylococcus aureus;
Medios de cultivo;
Agar Baird-Parker
|
Páginas:
|
11p. |
Ingreso de la Info.:
|
2008-08-25 |
|
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI) |