Servicios de Información y Documentación

Biblioteca

Término solicitado: MEDIOS DE CULTIVO/(265,65,175)

8 Registro/s encontrado/s en CAT+NORMA



Tipo de documento: NORMA
Título: WATER QUALITY -- GENERAL GUIDANCE ON THE ENUMERATION OF MICRO-ORGANISMS BY CULTURE
Código de Doc.: ISO 8199
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2005
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO 8199:2005 presents guidance for carrying out manipulations which are common to each technique for the microbiological examination of water, particularly the preparation of samples, culture media and apparatus. It also describes the various enumeration techniques available and the criteria for the choice of a particular technique. It is mainly intended for bacteria, yeasts and moulds. Some aspects are also applicable to viruses and parasites
ICS: 07.100.20
Idioma: en
Título en otro Idioma: Qualité de l'eau -- Lignes directrices générales pour le dénombrement des micro-organismes sur milieu de culture
Edición: second edition
Palabras Clave: Agua; Calidad; Guías; Técnicas de análisis; Análisis microbiológico; Enumeración; Microorganismos; Muestras; Medios de cultivo
Páginas: 38p.
Ingreso de la Info.: 2011-11-04
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MICROBIOLOGY OF FOOD AND ANIMAL FEEDING STUFFS -- GUIDELINES ON PREPARATION AND PRODUCTION OF CULTURE MEDIA -- PART 2: PRACTICAL GUIDELINES ON PERFORMANCE TESTING OF CULTURE MEDIA
Código de Doc.: ISO/TS 11133-2
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2003
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO/TS 11133-2:2003 sets criteria and methods for the performance testing of culture media. It applies to: 1.commercial bodies producing and/or distributing ready-to-use or semi-finished reconstituted or dehydrated media to microbiological laboratories; 2.non-commercial bodies supplying media to third parties; 3.microbiological laboratories preparing culture media for their own use and evaluating the performance of these media
ICS: 07.100.30
Idioma: en
Título en otro Idioma: Microbiologie des aliments -- Guide pour la préparation et la production des milieux de culture -- Partie 2: Guide général pour les essais de performance des milieux de culture
Edición: first edition
Palabras Clave: Contaminacion de alimentos; Microbiologia de alimentos; Alimentos; Métodos de ensayo; Preparación; Producción; Medios de cultivo; Rendimiento; Guías
Páginas: 23p.
Ingreso de la Info.: 2011-09-19
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: QUANTITATIVE SUSPENSION TEST FOR THE EVALUATION OF BASIC BACTERICIDAL ACTIVITY OF CHEMICAL DISINFECTANT AND ANTISEPTIC - TEST METHOD REQUIREMENTS
Código de Doc.: NF EN 1040
Autor Inst.: Association Francaise de Normalisation. AFNOR
Fecha: 2006
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
País de Origen: France
Objeto: La présente Norme européenne spécifie une méthode d'essai et les prescriptions minimales relatives à l'activité bactéricide de base des produits antiseptiques et désinfectants chimiques qui forment une préparation homogène, physiquement stable, lorsqu'ils sont dilués dans l'eau. Les produits ne peuvent être soumis à l'essai qu'à la concentration de 80
Relac. con otras Normas: NF EN 12353
ICS: 07.100.01 Microbiologie en général; 11.080.20 Désinfectants et antiseptiques; 71.100.35 Désinfectants à usage industriel et domestique
Idioma: en
Título en otro Idioma: Antiseptiques et désinfectants chimiques - Essai quantitatif de suspension pour l'évaluation de l'activité bactéricide de base des antiseptiques et des désinfectants chimiques - Méthode d'essai et prescriptions (phase 1)
Edición: first edition
Palabras Clave: Desinfectantes; Antisépticos; Análisis cuantitativo; Métodos de determinación; Suspensión; Actividad bacteriana; Métodos de ensayo; Filtración; Neutralización; Concentración; Microorganismos; Medios de cultivo
Páginas: 43p.
Ingreso de la Info.: 2010-05-10
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: TEST MICROORGANISMS FOR COMMONLY USED CULTURE MEDIA
Código de Doc.: ISO/TS 11133-2:2003/Amd 1:2011
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2011
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
ICS: 07.100.30
Idioma: en
Título en otro Idioma: Micro-organismes pour essai recommandés pour les milieux de culture les plus usuels
Edición: first edition
Palabras Clave: Contaminacion de alimentos; Microbiologia de alimentos; Alimentos; Métodos de ensayo; Preparación; Producción; Medios de cultivo; Rendimiento; Guías
Páginas: 12p.
Ingreso de la Info.: 2011-04-19
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: PROCEDES DE DESINFECTION DES SURFACES PAR VOIE AERIENNE. DETERMINATION DE L'ACTIVITE BACTERICIDE, FONGICIDE, LEVURICIDE ET SPORICIDE
Código de Doc.: NF T 72-281
Autor Inst.: Association Francaise de Normalisation. AFNOR
Fecha: 2009
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
País de Origen: France
Objeto: Décrit une méthode destinée a déterminer l'activité désinfectante des procédés utilisés dans les secteurs hospitaliers, médical, pharmaceutique et cosmétique, agricole, industrial et agro-alimentaire. Cette méthode permet de rechercher, dans des conditions voisines de la pratique, l'activité désinfectante de formulations commerciales utilisées por la désinfection des surfaces par voie aérienne, soit á l'aide d'un procédé automatique (par diffusion de gaz, ou par dispersat), soit á l'aide d'procédé manuel (dispersat dirigé)
Relac. con otras Normas: NF T 72-104; NF EN 12353, NF EN 14885, NF EN 1276
ICS: 11.080.20
Idioma: fr
Título en otro Idioma: Methods of airborne disinfection of surfaces - Determination of bactericidal, fongucidal, yeasticidal and sporicidad activity; Verfahren zur Desinfizierung von Oberflächen auf dem Lutwege - Bestimmung der bakteriziden, fungiziden, levuroziden und sporiziden Aktivität
Edición: first edition
Notas: Remplace la norma homologuée NF T72-281, de septembre 1986
Palabras Clave: Desinfectantes; Antisépticos; Descontaminación; Superficies; Bactericidas; Fungicidas; Esporicidas; Ensayos; Métodos de ensayos; Determinación; Actividad antimicrobiana; Microorganismos; Medios de cultivo; Muestreo
Páginas: 9p.
Ingreso de la Info.: 2010-05-10
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MICROBIOLOGY OF FOOD AND ANIMAL FEEDING STUFFS -- GUIDELINES ON PREPARATION AND PRODUCTION OF CULTURE MEDIA -- PART 1: GENERAL GUIDELINES ON QUALITY ASSURANCE FOR THE PREPARATION OF CULTURE MEDIA IN THE LABORATORY
Código de Doc.: ISO/TS 11133-1
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2009
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO/TS 11133-1:2009 provides the general terminology related to quality assurance and specifies the minimum requirements for the preparation of culture media to be used for the microbiological analysis of products intended for human consumption or animal feeding. It is also applicable to culture media to be used for the microbiological analysis of all kinds of water. These requirements are applicable to four categories of culture media used in laboratories that prepare and/or use culture media for performing microbiological analyses: commercially manufactured ready-to-use media; media to be remelted, supplemented and distributed; media prepared from commercially available dehydrated formulations; and media prepared from their individual components
Relac. con otras Normas: ISO 7218; ISO 11133-2
ICS: 07.100.30
Idioma: en
Título en otro Idioma: Microbiologie des aliments -- Lignes directrices pour la préparation et la production des milieux de culture -- Partie 1: Lignes directrices générales d'assurance qualité pour la préparation des milieux de culture en laboratoire
Edición: second edition
Notas: Corrigenda, Amendments and other parts: ISO/TS 11133-2:2003
Palabras Clave: Contaminacion de alimentos; Microbiologia de alimentos; Alimentos; Alimentacion animal; Preparación; Producción; Medios de cultivo; Guías
Páginas: 18p.
Ingreso de la Info.: 2009-05-28
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MICROBIOLOGY OF FOOD AND ANIMAL FEEDING STUFFS -- HORIZONTAL METHOD FOR THE ENUMERATION OF COAGULASE-POSITIVE STAPHYLOCOCCI (STAPHYLOCOCCUS AUREUS AND OTHER SPECIES) -- PART 1: TECHNIQUE USING BAIRD-PARKER AGAR MEDIUM
Código de Doc.: ISO 6888-1
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 1999
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: Specifies a horizontal method for the enumeration of coagulase-positive Staphylococci in products intended for human consumption or feeding of animal, by coating of colonies obtaining on a solid medium (Baird-Parker agar medium) after aerobic incubation at 35§C or 37§C
Relac. con otras Normas: ISO 6887-1; ISO 7218
ICS: 07.100.30
Idioma: en
Título en otro Idioma: Microbiologie des aliments -- Méthode horizontale pour le dénombrement des staphylocoques à coagulase positive (Staphylococcus aureus et autres espèces) -- Partie 1: Technique utilisant le milieu gélosé de Baird-Parker
Edición: first edition
Palabras Clave: Contaminacion de alimentos; Microbiología de alimentos; Alimentos; Alimentación animal; Métodos microbiológicos; Métodos horizontales; Detección; Enumeracion; Coagulasa; Staphylococcus aureus; Medios de cultivo; Agar Baird-Parker
Páginas: 11p.
Ingreso de la Info.: 2008-08-25
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MICROBIOLOGY OF FOOD AND ANIMAL FEEDING STUFFS -- HORIZONTAL METHOD FOR THE ENUMERATION OF COAGULASE-POSITIVE STAPHYLOCOCCI (STAPHYLOCOCCUS AUREUS AND OTHER SPECIES) -- PART 1: TECHNIQUE USING BAIRD-PARKER AGAR MEDIUM. AMENDMENT 1: INCLUSION OF PRECISION DATA
Código de Doc.: ISO 6888-1:1999/Amd 1:2003
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2003-07-01
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
ICS: 07.100.30
Idioma: en
Título en otro Idioma: Microbiologie des aliments - Méthode horizontale pour le dénombrement des staphylocoques a coagulase positive (Staphylococcus aureus et autres especes) - Partie 1: Technique utilisant le milieu gélosé de Baird-Parker. Amendement 1: Inclusion des données de fidélité
Edición: first edition
Palabras Clave: Contaminacion de alimentos; Microbiología de alimentos; Alimentos; Alimentación animal; Métodos microbiológicos; Métodos horizontales; Detección; Enumeracion; Coagulasa; Staphylococcus aureus; Medios de cultivo; Agar Baird-Parker
Páginas: 6p.
Ingreso de la Info.: 2006-07-04
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Fin

[Página de Inicio] [Nueva Búsqueda][Página Anterior]