Servicios de Información y Documentación

Biblioteca

Término solicitado: ENUMERACION/(265,65,175)

53 Registro/s encontrado/s en CAT+NORMA



Tipo de Docum.: libro
Título: Compendium of methods for the microbiological examination of foods
Autor: Salfinger, Yvonne. ed.; Tortorello, Mary Lou. ed.
Autor Instit.: American Public Health Association. APHA. Washington. US
Idioma: eng
Datos de Edición: 5ed.. Washington. US. APHA. 2015.
Pág./Vol.: 995p.
Notas: Ejemplar en préstamo permanente a INTI-Agroalimentos.
Descriptores: Microbiología de alimentos; Contaminación de alimentos; Análisis de alimentos; Alimentos; Laboratorios; Control de calidad; Equipos de laboratorio; Instrumentos; Acreditación de laboratorios; Muestreo; Análisis microbiológico; Monitoreo; Microscopía; Análisis bacteriológico; Análisis microscópico; Fluorescencia; Microorganismos; Aislación; Aseguramiento de la calidad; Enterobacterias; Bacterias; Enumeración bacteriana; Recuento bacteriano; Bacterias aeróbicas; Calidad; Seguridad; Bacterias coliformes; Escherichia coli; Enterococos; Métodos de identificación; Detección; Resistencia térmica; Seguridad alimentaria; Análisis enzimático; Cromatografía; Hibridación; Acidos grasos; Polimorfismo; Electroforesis; Moléculas; Resistencia térmica; Bacterias anaeróbicas; Bacilos; Botulismo; Enfermedades transmitidas por alimentos; Clostridium; Listeria; Salmonella; Riesgos; Shigella; Estafilococos; Enterotoxinas; Vibrio; Yersinia; Parásitos; Hongos; Fungicidas; Alimentos fermentados; Toxinas; Micotoxinas; Virus; Carnes; Huevos; Productos de huevo; Leche; Productos lácteos; Aves de corral; Carne vacuna; Productos pesqueros; Pescados; Crustáceos; Moluscos; Frutas; Vegetales; Fermentación; Especias; Cereales; Productos agrícolas; Nueces; Frutas secas; Bebidas analcóholicas; Jugos; Agua; Agua embotellada; Cerveza; Vino; Mediciones
  
Ubicación: 576.8:664/S163/5ed.; Agroalimentos/315
Disponibilidad: INTI-Agroalimentos



Tipo de Docum.: libro
Título: Microorganisms in food: their significance and methods of enumeration
Autor Instit.: International Commission on Microbiological Specifications for Foods. ICMSF. Toronto. CA; International Union of Microbiological Societies
Idioma: eng
Datos de Edición: 2.ed.. Toronto. CA. University of Toronto Press. 1978.
Pág./Vol.: v.1.
Descriptores: Microbiología de alimentos; Alimentos; Microorganismos; Toxinas; Bacterias; Análisis microbiológico; Laboratorios; Bacterias coliformes; Enterobacterias; Enterococos; Estreptococos; Levaduras; Shigella; Escherichia coli; Vibrio; Cólera; Estafilococos; Enterotoxinas; Clostridium; Botulismo; Enumeración bacteriana; Recuento bacteriano
  
Ubicación: CITECA/442
Disponibilidad: INTI-Carnes



Tipo de documento: NORMA
Título: MICROBIOLOGY OF THE FOOD CHAIN -- HORIZONTAL METHOD FOR THE ENUMERATION OF BETA-GLUCURONIDASE-POSITIVE ESCHERICHIA COLI -- PART 3: DETECTION AND MOST PROBABLE NUMBER TECHNIQUE USING 5-BROMO-4-CHLORO-3-INDOLYL-ß-D-GLUCURONIDE
Código de Doc.: ISO 16649-3:2015
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2015
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO 16649-3:2015 specifies a horizontal method for the detection and enumeration of β-glucuronidase positive Escherichia coli, by means of the liquid-medium culture technique and calculation of the most probable number (MPN) after incubation at (37 ± 1) °C, then at (44 ± 1) °C. This part of ISO 16649 is applicable to the following:- products intended for human consumption and the feeding of animals;- environmental samples in the area of food production and food handling.The method is suitable for the enumeration of cells of E. coli that might have been subjected to stress arising from dehydration, freezing, and exposure to a saline (such as marine) environment or damage by disinfectants such as chlorine-containing products.A limitation of the applicability of this part of ISO 16649 is imposed by the susceptibility of the method to a large degree of variability. The method is intended to be applied and the results interpreted in the light of the information given in Clause 11.This method has not been fully evaluated for all matrices (e.g. for milk and milk products). ISO 7251 is intended to be used for milk and milk products.
ICS: 07.100.30 Food microbiology
Idioma: en
Título en otro Idioma: Microbiologie de la chaîne alimentaire - Méthode horizontale pour le dénombrement des Escherichia coli bêta-glucuronidase positifs - Partie 3: Technique de détection et de nombre le plus probable utilisant le 5-bromo-4-chloro-3-indolyl-ß-D-glucuronide
Edición: First Edition
Palabras Clave: Contaminación de alimentos; Microbiología de alimentos; Alimentos; Alimentación animal; Métodos microbiológicos; Métodos horizontales; Enumeración; Recuento bacteriano; Escherichia coli
Páginas: 17p.
Ingreso de la Info.: 2018-09-06
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: LECHE. RECUENTO DE CELULAS SOMATICAS. PARTE 1 - METODO MICROSCOPICO
Código de Doc.: IRAM 14063-1:2013
Autor Inst.: Instituto Argentino de Normalización y Certificación. IRAM
Fecha: 2013
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
País de Origen: Argentina
Objeto: Establece un método microscópico (método de referencia) para el recuento de células somáticas en leche cruda y leche conservada quimicamente
ICS: 67.100.10 Leche
Otros Códigos: CNA 8910
Idioma: es
Título en otro Idioma: Milk. Enumeration of somatic cells. Part 1 - Microscopic method
Edición: primera
Palabras Clave: Leche; Productos lácteos; Enumeración; Celulas; Análisis microscópico; Leche cruda
Páginas: 21p.
Ingreso de la Info.: 2015-06-03
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MICROBIOLOGY OF FOOD AND ANIMAL FEED -- HORIZONTAL METHOD FOR THE DETECTION, ENUMERATION AND SEROTYPING OF SALMONELLA -- PART 2: ENUMERATION BY A MINIATURIZED MOST PROBABLE NUMBER TECHNIQUE
Código de Doc.: ISO/TS 6579-2
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2012
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO/TS 6579-2 gives a method for the enumeration of Salmonella spp. present in: products intended for human consumption and for the feeding of animals; environmental samples in the area of food production and food handling; animal faeces; and environmental samples from the primary production stage by calculation of the most probable number (MPN).The method is based on miniaturization of the dilution, pre-enrichment and selective enrichment steps. The selective enrichment medium, modified semi-solid Rappaport?Vassiliadis (MSRV), is intended for the detection of motile salmonellae and is not appropriate for the detection of non-motile salmonellae.It is possible that the method is less appropriate to enumerate Salmonella ser. Typhi and Salmonella ser. Paratyphi
Campo de Aplic.: The method is not appropriate for the enumeration of Salmonella spp. in (very) low contaminated samples
ICS: 07.100.30
Idioma: en
Título en otro Idioma: Microbiologie des aliments - Méthode horizontale pour la recherche, le dénombrement et le serotypage des salmonella - Partie 2: Denombrement par une technique miniaturisée du nombre le plus probable
Edición: First edition
Palabras Clave: Microbiología de alimentos; Contaminación de alimentos; Alimentos; Alimentación animal; Métodos microbiológicos; Métodos horizontales; Detección; Enumeración; Salmonella; Recuento bacteriano; Número más probable; Siembra
Páginas: 18p.
Ingreso de la Info.: 2015-01-26
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: TECHNICAL CORRIGENDUM 1 - MICROBIOLOGY OF THE FOOD CHAIN -- HORIZONTAL METHOD FOR THE ENUMERATION OF MICROORGANISMS -- PART 2: COLONY COUNT AT 30 DEGREES C BY THE SURFACE PLATING TECHNIQUE
Código de Doc.: ISO 4833-2:2013 Cor 1
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2014
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
ICS: 07.100.30
Idioma: en
Título en otro Idioma: Microbiologie de la chaîne alimentaire - Méthode horizontale pour le dénombrement des micro-organismes - Partie 2: Comptage des colonies à 30 degrés C par la technique d'ensemencement en surface
Notas: TECHNICAL CORRIGENDUM 1
Palabras Clave: Contaminación de alimentos; Microbiología de alimentos; Consumo; Alimentos; Alimentación animal; Métodos microbiológicos; Métodos horizontales; Enumeración; Recuento bacteriano; Siembra
Páginas: 1p.
Ingreso de la Info.: 2015-01-19
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MICROBIOLOGY OF THE FOOD CHAIN -- HORIZONTAL METHOD FOR THE ENUMERATION OF MICROORGANISMS -- PART 1: COLONY COUNT AT 30 DEGREES C BY THE POUR PLATE TECHNIQUE
Código de Doc.: ISO 4833-1
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2013
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO 4833-1:2013 specifies a horizontal method for enumeration of microorganisms that are able to grow and form colonies in a solid medium after aerobic incubation at 30 °C. The method is applicable to: a) products intended for human consumption and for animal feed; b) environmental samples in the area of food and feed production and handling. ISO 4833-1:2013 is applicable to: 1) products that require a reliable count when a low limit of detection is specified (below 102/g or 102/ml for liquid samples or below 103/g for solid samples); 2) products expected to contain spreading colonies that obscure colonies of other organisms, e.g. milk and milk products likely to contain spreading Bacillus spp
Campo de Aplic.: The applicability of ISO 4833-1:2013 to the examination of certain fermented food and animal feeds is limited and other media or incubation conditions can be more appropriate. However, this method can be applied to such products even though it is possible that the predominant microorganisms in those products are not detected effectively. For some matrices, the method specified in ISO 4833-1:2013 can give different results to those obtained using the method specified in ISO 4833‑2
ICS: 07.100.30
Idioma: en
Título en otro Idioma: Microbiologie de la chaîne alimentaire - Méthode horizontale pour le dénombrement des micro-organismes - Partie 1: Comptage des colonies à 30 C par la technique d'ensemencement en profondeur
Edición: First edition
Palabras Clave: Contaminación de alimentos; Microbiología de alimentos; Consumo; Alimentos; Alimentación animal; Métodos microbiológicos; Métodos horizontales; Enumeración; Recuento bacteriano; Siembra
Páginas: 9p.
Ingreso de la Info.: 2013-10-09
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MICROBIOLOGY OF THE FOOD CHAIN -- HORIZONTAL METHOD FOR THE ENUMERATION OF MICROORGANISMS -- PART 2: COLONY COUNT AT 30 DEGREES C BY THE SURFACE PLATING TECHNIQUE
Código de Doc.: ISO 4833-2
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2013
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO 4833-2:2013 specifies a horizontal method for enumeration of microorganisms that are able to grow and form colonies on the surface of a solid medium after aerobic incubation at 30 °C. The method is applicable to: a) products intended for human consumption or for animal feed; b) environmental samples in the area of food and feed production and food handling
Campo de Aplic.: ISO 4833-2:2013 is applicable to: 1) products containing heat-sensitive organisms that are likely to form a significant proportion of the total flora (e.g. psychrotrophic organisms in chilled and frozen foods, dried foods, other foods that may contain heat-sensitive organisms); 2) products containing obligately aerobic bacteria that are likely to form a significant proportion of the total flora (e.g. Pseudomonas spp.); 3) products that contain small particles that can prove difficult to distinguish from colonies in a pour plate; 4) products whose intense colour prevents the recognition of colonies in a pour plate; 5) products for which distinction between different types of colony is required as part of the assessment of food quality. In addition to the manual spread plating technique, an annex to ISO 4833-2:2013 also specifies the use of a spiral plater, a rapid method of performing surface colony counts. The applicability of ISO 4833-2:2013 to the examination of certain fermented food and animal feeds is limited and other media or incubation conditions can be more appropriate. However, this method can be applied to such products even though it is possible that the predominant microorganisms in these products are not detected effectively. For some matrices, the method described in ISO 4833-2:2013 can give different results to those obtained using the method described in ISO 4833‑1
ICS: 07.100.30
Idioma: en
Título en otro Idioma: Microbiologie de la chaîne alimentaire - Méthode horizontale pour le dénombrement des micro-organismes - Partie 2: Comptage des colonies à 30 degrés C par la technique d'ensemencement en surface
Edición: First edition
Palabras Clave: Contaminación de alimentos; Microbiología de alimentos; Consumo; Alimentos; Alimentación animal; Métodos microbiológicos; Métodos horizontales; Enumeración; Recuento bacteriano; Siembra
Páginas: 12p.
Ingreso de la Info.: 2013-10-09
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: WATER QUALITY -- ENUMERATION OF ESCHERICHIA COLI AND COLIFORM BACTERIA -- PART 2: MOST PROBABLE NUMBER METHOD
Código de Doc.: ISO 9308-2:2012
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2012
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO 9308-2:2012 specifies a method for the enumeration of E. coli and coliform bacteria in water. The method is based on the growth of target organisms in a liquid medium and calculation of the "Most Probable Number" (MPN) of organisms by reference to MPN tables. This method can be applied to all types of water, including those containing an appreciable amount of suspended matter and high background counts of heterotrophic bacteria. However it must not be used for the enumeration of coliform bacteria in marine water. When using for the enumeration of E. coli in marine waters, a 1?10 dilution in sterile water is typically required, although the method has been shown to work well with some marine waters that have a lower than normal concentration of salts. In the absence of data to support the use of the method without dilution, a 1?10 dilution is used. This method relies upon the detection of E. coli based upon expression of the enzyme b-D-glucuronidase and consequently does not detect many of the enterohaemorhagic strains of E. coli, which do not typically express this enzyme. Additionally, there are a small number of other E. coli strains that do not express b-D-glucuronidase. The choice of tests used in the detection and confirmation of the coliform group of bacteria, including E. coli, can be regarded as part of a continuous sequence. The extent of confirmation with a particular sample depends partly on the nature of the water and partly on the reasons for the examination. The test described in ISO 9308-2:2012 provides a confirmed result with no requirement for further confirmation of positive wells
ICS: 07.100.20
Idioma: en
Título en otro Idioma: Qualité de l'eau - Dénombrement des Escherichia coli et des organismes coliformes - Partie 2: Méthode du nombre le plus probable
Edición: Second edition
Palabras Clave: Agua; Calidad; Análisis de agua; Análisis bacteriológico; Detección; Enumeración; Escherichia coli; Bacterias coliformes; Recuento bacteriano; Número más probable
Páginas: 45p.
Ingreso de la Info.: 2013-01-08
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: WATER QUALITY -- CRITERIA FOR ESTABLISHING EQUIVALENCE BETWEEN MICROBIOLOGICAL METHODS
Código de Doc.: ISO 17994
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2004
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Campo de Aplic.: ISO 17994:2004 defines an evaluation procedure for comparing two methods intended for the detection or quantification of the same target group or species of microorganisms. ISO 17994:2004 provides the mathematical basis for the evaluation of the average relative performance of two methods against chosen criteria of equivalence.Any two enumeration methods based on counts (of colonies or positive tubes) or any two detection methods (presence/absence methods) intended for the same purpose can be compared. ISO 17994:2004 provides no solution to directly compare a quantitative method (colony count or MPN) with a detection method (P/A)
ICS: 07.100.20; 13.060.70
Idioma: en
Título en otro Idioma: Qualité de l'eau -- Criteres pour établir l'équivalence entre les méthodes microbiologiques
Edición: first edition
Palabras Clave: Agua; Calidad; Análisis de agua; Detección; Microorganismos; Enumeración; Recuento bacteriano; Métodos de ensayos
Páginas: 18p.
Ingreso de la Info.: 2012-11-02
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MICROBIOLOGIE DES ALIMENTS - DENOMBREMENT DES COLIFORMES THERMOTOLERANTS PAR COMPTAGE DES COLONIES OBTENUES A 44 ºC
Código de Doc.: NF V08-060
Autor Inst.: Association Francaise de Normalisation. AFNOR
Fecha: 2009
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
País de Origen: France
Objeto: Le présent document décrit une méthode pour le dénombrement des coliformes thermotolérants, dans tous les produits destinés à la consommation humaine ou à l'alimentation animale, par comptage des colonies en milieu solide après incubation à 44 ºC. II faut noter que le groupe des coliformes thermotolérants contient une grande diversité d'espèces d'entérobactéries présentes dans de nombreux écosystèmes. C'est pourquoi leur présence dans les denrées alimentaires ne peut en aucun cas être uniquement imputable à une contamination d'origine fécale
ICS: 07.100.30
Idioma: fr
Título en otro Idioma: Microbiology of food and animal feeding stuffs - Enumeration of thermotolerat coliforms by colony-count technique at 44§C
Notas: Remplace a NF V08-060 de mars de 1996
Palabras Clave: Microbiología de alimentos; Contaminación de alimentos; Alimentación animal; Alimentos; Métodos de análisis; Bacterias; Enumeración; Recuento bacteriano; Bacterias coliformes; Métodos microbiológicos; Temperatura
Páginas: 11p.
Ingreso de la Info.: 2012-07-25
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: WATER QUALITY -- THE VARIABILITY OF TEST RESULTS AND THE UNCERTAINTY OF MEASUREMENT OF MICROBIOLOGICAL ENUMERATION METHODS
Código de Doc.: ISO 29201
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2012
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: Gives guidelines for the evaluation ucertainty in quantitative microbiological analysis based on enumeration of microbial particles by culture. It covers all variants of colony count methods and most number estimates
ICS: 13.060.70
Idioma: en
Título en otro Idioma: Qualité de l'eau -- Variabilité des résultat d'essais et incertidumbre de mesure des méthodes d'énumeration microbienne
Edición: first edition
Palabras Clave: Agua; Calidad; Variabilidad; Incertidumbre; Mediciones; Métodos de ensayo; Enumeración; Microorganismos; Número más probable
Páginas: 61p.
Ingreso de la Info.: 2012-07-06
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MICROBIOLOGY OF FOOD AND ANIMAL FEEDING STUFFS -- HORIZONTAL METHOD FOR THE DETECTION AND ENUMERATION OF PRESUMPTIVE ESCHERICHIA COLI -- MOST PROBABLE NUMBER TECHNIQUE
Código de Doc.: ISO 7251
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2005
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO 7251:2005 gives general guidelines for the detection and enumeration of presumptive Escherichia coli by means of the liquid-medium culture technique and calculation of the most probable number (MPN) after incubation at 37 ºC, then at 44 ºC
Campo de Aplic.: This International Standard is applicable to products intended for human consumption and the feeding of animals, and environmental samples in the area of food production and food handling
ICS: 07.100.30
Idioma: en
Título en otro Idioma: Microbiologie des aliments -- Méthode horizontale pour la recherche et le dénombrement d'Escherichia coli présumés -- Technique du nombre le plus probable
Edición: third edition
Palabras Clave: Contaminación de alimentos; Microbiología de alimentos; Alimentos; Alimentación animal; Métodos microbiológicos; Métodos horizontales; Detección; Enumeración; Bacterías; Escherichia coli; Recuento bacteriano; Número más probable
Páginas: 13p.
Ingreso de la Info.: 2011-11-24
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: WATER QUALITY -- GENERAL GUIDANCE ON THE ENUMERATION OF MICRO-ORGANISMS BY CULTURE
Código de Doc.: ISO 8199
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2005
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO 8199:2005 presents guidance for carrying out manipulations which are common to each technique for the microbiological examination of water, particularly the preparation of samples, culture media and apparatus. It also describes the various enumeration techniques available and the criteria for the choice of a particular technique. It is mainly intended for bacteria, yeasts and moulds. Some aspects are also applicable to viruses and parasites
ICS: 07.100.20
Idioma: en
Título en otro Idioma: Qualité de l'eau -- Lignes directrices générales pour le dénombrement des micro-organismes sur milieu de culture
Edición: second edition
Palabras Clave: Agua; Calidad; Guías; Técnicas de análisis; Análisis microbiológico; Enumeración; Microorganismos; Muestras; Medios de cultivo
Páginas: 38p.
Ingreso de la Info.: 2011-11-04
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: WATER QUALITY -- DETECTION AND ENUMERATION OF LEGIONELLA -- PART 2: DIRECT MEMBRANE FILTRATION METHOD FOR WATERS WITH LOW BACTERIAL COUNTS
Código de Doc.: ISO 11731-2
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2004
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO 11731-2:2004 describes a monitoring method for the isolation and enumeration of Legionella organisms in water intended for human use (e.g. hot and cold water, water used for washing), for human consumption and for treated bathing waters (e.g. swimming pools). It is especially suitable for waters with prospected low numbers of Legionella. As the growth of Legionella may be inhibited by overgrowth of other bacterial colonies on the membrane the method is only suitable for waters containing low bacterial
ICS: 07.100.20
Idioma: en
Título en otro Idioma: Qualité de l'eau -- Recherche et dénombrement des Legionella -- Partie 2: Méthode par filtration directe sur membrane pour les eaux à faible teneur en bactéries
Edición: first edition
Palabras Clave: Agua; Calidad; Contaminación del agua; Análisis de agua; Análisis bacteriológico; Aislamiento; Detección; Enumeración; Legionella; Filtración directa; Membranas; Recuento bacteriano; Métodos de análisis
Páginas: 9p.
Ingreso de la Info.: 2011-09-21
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: WATER QUALITY -- DETECTION AND ENUMERATION OF LEGIONELLA
Código de Doc.: ISO 11731
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 1998
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: This International Standard describes a culture method for the isolation of Legionella organisms and estimation of their numbers in environmental samples
Campo de Aplic.: This method is applicable to all kinds of environmental samples including potable, industrial and natural waters and associated materials such as sediments, deposits and slime
ICS: 07.100.20
Idioma: en
Título en otro Idioma: Qualité de l'eau - Recherche et dénombrement des Legionella
Edición: first edition
Palabras Clave: Agua; Calidad; Contaminación del agua; Análisis de agua; Análisis bacteriológico; Aislamiento; Detección; Enumeración; Legionella; Bacterias Gram-Negativas; Recuento bacteriano; Métodos de análisis
Páginas: 16p.
Ingreso de la Info.: 2011-09-21
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MILK PRODUCTS -- ENUMERATION OF PRESUMPTIVE LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS ON A SELECTIVE MEDIUM -- COLONY-COUNT TECHNIQUE AT 37 DEGREES C
Código de Doc.: ISO 20128:2006 [IDF 192:2006]
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2006
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO 20128|IDF 192:2006 specifies a method for the enumeration of presumptive Lactobacillus acidophilus in milk products on a selective medium by using a colony-count technique at 37 ºC
Campo de Aplic.: The method is applicable to fermented and non-fermented milks, milk powders and infant formulae where presumptive L. acidophilus is present and in combination with other lactic acid bacteria and bifidobacteria. The method is not applicable when the number of presumptive L. acidophilus is less than 104 CFU/g and the numbers of Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus reuteri and Lactobacillus paracasei subsp. paracasei are greater than 106 CFU/g
ICS: 07.100.30; 67.100.10
Idioma: en
Título en otro Idioma: Produits laitiers -- Dénombrement de Lactobacillus acidophilus présomptifs sur un milieu sélectif -- Technique de comptage des colonies à 37 degrés C
Edición: first edition
Notas: Para la consulta de esta norma dirigirse a INTI-Lácteos (Biblioteca)
Palabras Clave: Leche; Productos lacteos; Métodos de determinación; Enumeración; Recuento bacteriano; Bacterias; Acido láctico; Lactobacilo
Páginas: 11p.
Ingreso de la Info.: 2011-08-01
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MILK AND MILK PRODUCTS -- ENUMERATION OF PRESUMPTIVE ESCHERICHIA COLI -- PART 2: COLONY-COUNT TECHNIQUE AT 44 DEGREES C USING MEMBRANES
Código de Doc.: ISO 11866-2:2005 [IDF 170-2:2005]
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2005
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO 11866-2|IDF 170-2:2005 specifies a method for the enumeration of presumptive Escherichia coli by means of a colony-count technique at 44 ºC
Campo de Aplic.: The method is applicable to milk, liquid milk products, dried milk, dried sweet whey, dried buttermilk, lactose, acid casein, lactic casein and rennet casein, caseinate and dried acid whey, cheese and processed cheese, butter, frozen milk products (including edible ices), and custard, desserts and cream. The method specified in ISO 11866-2|IDF 170-2:2005 is the preferred method for samples in which comparatively large numbers of presumptive Escherichia coli (more than 100 per gram or 10 per millilitre) are suspected
ICS: 07.100.30; 67.100.01
Idioma: en
Título en otro Idioma: Lait et produits laitiers -- Dénombrement d'Escherichia coli présumés -- Partie 2: Technique par comptage des colonies obtenues sur membranes à 44 degrés C
Edición: second edition
Notas: Para la consulta de esta norma dirigirse a INTI-Lácteos (Biblioteca)
Palabras Clave: Leche; Productos lacteos; Análisis bacteriológico; Enumeración; Escherichia coli; Bacterias coliformes; Recuento bacteriano; Número más probable; Métodos de análisis
Páginas: 9p.
Ingreso de la Info.: 2011-08-01
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MILK AND MILK PRODUCTS -- ENUMERATION OF PRESUMPTIVE ESCHERICHIA COLI -- PART 1: MOST PROBABLE NUMBER TECHNIQUE USING 4-METHYLUMBELLIFERYL-BETA-D-GLUCURONIDE (MUG)
Código de Doc.: ISO 11866-1:2005 [IDF 170-1:2005]
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2005
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO 11866-1|IDF 170-1:2005 specifies a combined method for the enumeration of presumptive Escherichia coli and of presumptive coliforms by means of a culture technique involving a liquid medium with MUG, and calculation of the number of presumptive Escherichia coli and/or coliforms per gram or per millilitre by the most probable number (MPN) technique after incubation at 30 ºC
Campo de Aplic.: The method is applicable to milk, liquid milk products, dried milk, dried sweet whey, dried buttermilk, lactose, acid casein, lactic casein and rennet casein, caseinate and dried acid whey, cheese and processed cheese, butter, frozen milk products (including edible ices), and custard, desserts and cream. The method specified in ISO 11866-1|IDF 170-1:2005 is preferred for samples in which comparatively low numbers of presumptive Escherichia coli and/or other presumptive coliforms (less than 100 per gram or 10 per millilitre) are suspected
ICS: 07.100.30; 67.100.01
Idioma: en
Título en otro Idioma: Lait et produits laitiers -- Dénombrement d'Escherichia coli présumés -- Partie 1: Technique du nombre le plus probable avec utilisation de 4-méthylumbelliféryl-bêta-D-glucuronide (MUG)
Edición: second edition
Notas: Para la consulta de esta norma dirigirse a INTI-Lácteos (Biblioteca)
Palabras Clave: Leche; Productos lacteos; Análisis bacteriológico; Enumeración; Escherichia coli; Bacterias coliformes; Recuento bacteriano; Número más probable; Métodos de análisis
Páginas: 11p.
Ingreso de la Info.: 2011-08-01
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MILK -- ENUMERATION OF COLONY-FORMING UNITS OF PSYCHROTROPHIC MICROORGANISMS -- COLONY-COUNT TECHNIQUE AT 6,5 DEGREES C
Código de Doc.: ISO 6730:2005 [IDF 101:2005]
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2005
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO 6730|IDF 101:2005 specifies a method for the enumeration of colony-forming units of psychrotrophic microorganisms in raw and heat-treated milk by means of the colony-count technique at 6,5 degrees Celsius
ICS: 07.100.30
Idioma: en
Título en otro Idioma: Lait -- Dénombrement des unités formant colonie de micro-organismes psychrotrophes -- Technique par comptage des colonies à 6,5 degrés C
Edición: second edition
Notas: Para la consulta de esta norma dirigirse a INTI-Lácteos (Biblioteca)
Palabras Clave: Leche; Productos lacteos; Métodos de determinación; Enumeración; Microorganismos; Recuento bacteriano
Páginas: 8p.
Ingreso de la Info.: 2011-07-27
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



[Página de Inicio] [Nueva Búsqueda][Página Anterior]