Servicios de Información y Documentación

Biblioteca

Término solicitado: MATERIALES EN CONTACTO CON ALIMENTOS/(65,175,265)

30 Registro/s encontrado/s en CAT+NORMA



Tipo de Docum.: libro
Título: Food contact materials- rubbers, silicones, coatings and inks
Autor: Forrest, Martin
Idioma: eng
Datos de Edición: Shawbury. GB. Smithers. 2009.
Pág./Vol.: 363p.
Notas: Ejemplar en préstamo permanente a INTI-Caucho.
Descriptores: Materiales en contacto con alimentos; Caucho; Siliconas; Revestimientos; Tintas; Polímeros; Caucho natural; Propileno; Etileno; Elastómeros; Polímeros termoplásticos; Aditivos; Plastificantes; Aceites; Antidegradantes; Industria alimentaria; Drogas; Europa; Salud; Migración; Cromatografía de gases; Espectroscopía; Monómeros; Aceleración; Resinas acrílicas; Aminas; Hidrocarburos; Performance; Resinas; Epoxi; Celulosa; Envases; Productos; Espectroscopía de masa; Oxidación

Ver más
  
Ubicación: 641:678.4/F729
Disponibilidad: INTI-Caucho



Tipo de documento: NORMA
Título: MATERIALS AND ARTICLES IN CONTACT WITH FOODSTUFFS. PLASTICS. TEST METHODS FOR OVERALL MIGRATION INTO OLIVE OIL BY TOTAL IMMERSION
Código de Doc.: BS EN 1186-2
Autor Inst.: British Standards. BSI
Fecha: 2002
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
País de Origen: UK
Objeto: This Part of this European Standard describes test methods for the determination of the overall migration into fatty food simulants from plastics materials and articles, by total immersion of test specimens in a fatty food simulant at temperatures above 20 ºC and up to, but not including, 100 ºC for selected times. This method is most suitable for plastics in the form of films and sheets, but can be applied to a wide range of articles or containers from which test pieces of a suitable size can be cut. The test method described is applicable to most types of plastics, although there are some plastics for which it is known not to be applicable
ICS: 67.250
Idioma: en
Edición: first edition
Palabras Clave: Materiales en contacto con alimentos; Plásticos; Métodos de ensayo; Contenedores; Envasamiento; Migración; Simulación; Aceites vegetales; Aceites de oliva; Inmersión
Páginas: 36p.
Ingreso de la Info.: 2011-10-07
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MATERIALS AND ARTICLES IN CONTACT WITH FOODSTUFFS -- CUTLERY AND TABLE HOLLOWARE -- PART 7: REQUIREMENTS FOR TABLE CUTLERY MADE OF SILVER, OTHER PRECIOUS METALS AND THEIR ALLOYS
Código de Doc.: ISO 8442-7
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2000
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: Specifies material and performance requirements for table cutlery made of silver, other precious metals and their alloys (knives with stainless steel blades, forks, spoons, carving sets, ladles and other pieces)
Campo de Aplic.: It does not include requirements for design, size, type of finish, blade flexibility, or similar characteristics which are matters of personal choice or which can be readily assessed by the purchaser at the point of sale. No sampling provisions are included in this standard, the requirements specified are applicable for each and every item produced
ICS: 67.250; 97.040.60
Idioma: en
Título en otro Idioma: Matériaux et objets en contact avec les denrées alimentaires -- Coutellerie et orfèvrerie de table -- Partie 7: Exigences relatives à la coutellerie de table en argent massif, autres métaux précieux et leurs alliages
Edición: first edition
Palabras Clave: Alimentos; Materiales en contacto con alimentos; Métodos de ensayo; Utensillos de cocina; Cuchillos; Cubiertos; Metales; Plata; Metales nobles; Aleaciones
Páginas: 11p.
Ingreso de la Info.: 2011-08-29
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MATERIALS AND ARTICLES IN CONTACT WITH FOODSTUFFS -- CUTLERY AND TABLE HOLLOWARE -- PART 5: SPECIFICATION FOR SHARPNESS AND EDGE RETENTION TEST OF CUTLERY
Código de Doc.: ISO 8442-5
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 2004
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: ISO 8442-5:2004 specifies the sharpness and edge retention of knives which are produced for professional and domestic use in the preparation of food of all kinds, specifically those knives intended for hand use. Powered blade instruments of any kind are excluded. Generally these types of knife are manufactured with blades of either plain edge design or with edges incorporating particular features to enhance or optimize aspects of cutting ability
Campo de Aplic.: The following two types of knife blade are suitable for the cutting test:Type A edges: cutting edges which can be resharpened by the user and edges with a pitch greater than 1mm; Type B edges: cutting edges which are not intended to be resharpened on a steel. Whilst these knives are predominantly manufactured with blades made from various grades of heat treated steels, the testing of knives of any construction or blade material is not precluded providing that the test criteria are met. The principle of the testing is to reproduce a cutting action, by forward and reverse strokes, against a pack of synthetic test medium under controlled parameters
ICS: 67.250; 97.040.60
Idioma: en
Título en otro Idioma: Matériaux et objets en contact avec les denrées alimentaires -- Coutellerie et orfèvrerie de table -- Partie 5: Spécification du tranchant et essai de conservation du tranchant
Edición: first edition
Palabras Clave: Alimentos; Materiales en contacto con alimentos; Métodos de ensayo; Utensillos de cocina; Cuchillos; Corte; Filo; Cubiertos; Metales; Aceros
Páginas: 12p.
Ingreso de la Info.: 2011-08-26
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MATERIALS AND ARTICLES IN CONTACT WITH FOODSTUFFS -- CUTLERY AND TABLE HOLLOWARE -- PART 2: REQUIREMENTS FOR STAINLESS STEEL AND SILVER-PLATED CUTLERY
Código de Doc.: ISO 8442-2
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 1997
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: This part of this Standard specifies material, performance requirements and test methods for table cutlery (knives, forks, spoons, carving sets, ladles, children's cutlery and other serving pieces)
Campo de Aplic.: This Standard is applicable to stainless steel cutlery and to silver-plated nickel silver, or silver-plated stainless steel, cutlery. It does not cover cutlery made wholly of precious metals, aluminium, non-stainless steel or that made entirely of nickel silver, nor does it cover gold-plated or chromium-plated cutlery
ICS: 67.250; 97.040.60
Idioma: en
Título en otro Idioma: Matériaux et objets en contact avec les denrées alimentaires -- Coutellerie et orfèvrerie de table -- Partie 2: Exigences relatives à la coutellerie et aux couverts en acier inoxydable et en métal argenté
Edición: first edition
Palabras Clave: Alimentos; Materiales en contacto con alimentos; Métodos de ensayo; Utensillos de cocina; Cucharas; Vajilla; Cubiertos; Metales; Corrosión; Resistencia a la corrosión; Aceros inoxidables; Deformación; Resistencia de materiales; Recubrimientos metálicos; Ensayos de dureza; Requisitos
Páginas: 17p.
Ingreso de la Info.: 2011-08-26
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MATERIALS AND ARTICLES IN CONTACT WITH FOODSTUFFS -- CUTLERY AND TABLE HOLLOWARE -- PART 1: REQUIREMENTS FOR CUTLERY FOR THE PREPARATION OF FOOD
Código de Doc.: ISO 8442-1
Autor Inst.: International Organization for Standardization. ISO
Fecha: 1997
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
Objeto: Specifies material and performance requirements and test methods cutlery and implements intended for use in the preparation of food. Two grades of cutlery are specified: a normal grade with corrosion resistant blades or prongs capable of withstanding deshwasher cleaning procedures; a special grade with corrosion resistant blades capable of withstading dishwasher cleaning procedures and sterialization processes
Relac. con otras Normas: ISO 306; ISO 6508
ICS: 67.250; 97.040.60
Idioma: en
Título en otro Idioma: Matériaux et objets en contact avec les denrées alimentaires -- Coutellerie et orfèvrerie de table -- Partie 1: Exigences relatives à la coutellerie utilisée pour la préparation des denrées alimentaires
Edición: first edition
Palabras Clave: Alimentos; Materiales en contacto con alimentos; Métodos de ensayo; Utensillos de cocina; Cubiertos; Vajilla; Metales; Ollas; Cacerolas; Requisitos; Corrosión; Resistencia a la corrosión
Páginas: 18p.
Ingreso de la Info.: 2010-07-07
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: EQUIPOS Y UTENSILIOS EN CONTACTO CON LOS ALIMENTOS - REQUISITOS SANITARIOS GENERALES
Código de Doc.: NC 456
Autor Inst.: Oficina Nacional de Normalizacion. NC
Fecha: 2006
Estado:
País de Origen: Cuba
Objeto: Establece los requisitos sanitarios generales que cumplirán los equipos y utensilios destinados al contacto con alimentos, con excepción de los utilizados en la industria azucarera
Relac. con otras Normas: NC 471; NC 38-00-05
ICS: 67.020; 67.250
Idioma: es
Título en otro Idioma: Equipments and utensils in contact with food - General sanitary requirements
Edición: primera
Palabras Clave: Materiales en contacto con alimentos; Superficies en contacto con alimentos; Equipos; Utensilios; Higiene de los alimentos; Seguridad alimentaria; Requisitos
Páginas: 8p.
Ingreso de la Info.: 2009-05-28
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: ENVASES, EMBALAJES Y MEDIOS AUXILIARES - REQUISITOS SANITARIOS GENERALES
Código de Doc.: NC 452
Autor Inst.: Oficina Nacional de Normalizacion. NC
Fecha: 2006
Estado:
País de Origen: Cuba
Objeto: Establece los requisitos sanitarios generales que cumpliran los envases, embalajes y medios auxiliares destinados al contacto con alimentos, desde su obtención, produccion, almacenamiento, transportación, hasta su distribución y consumo
Campo de Aplic.: Se cumplirá para los envases, embalajes y medios auxiliares de producción nacional y de importación
Relac. con otras Normas: NC 97-01; NC 78; NC 38-02-06
ICS: 55.020
Idioma: es
Título en otro Idioma: Prepackaging, packaging and auxiliary means - General sanitary requirements
Edición: primera
Palabras Clave: Materiales en contacto con alimentos; Envases; Embalajes; Higiene de los alimentos; Seguridad alimentaria; Requisitos
Páginas: 8p.
Ingreso de la Info.: 2009-05-28
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MATERIALS AND ARTICLES IN CONTACT WITH FOODSTUFFS. PLASTICS. TEST METHODS FOR OVERALL MIGRATION AT HIGH TEMPERATURES
Código de Doc.: BS EN 1186-13
Autor Inst.: British Standards. BSI
Fecha: 2002
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
País de Origen: United Kingdom
Objeto: This European Standard specifies test methods for the determination of the overall migration into fatty food simulants from plastics materials and articles, by total immersion of test specimens in a fatty food simulant at temperatures from 100§C, up to and including 175§C, for selected times. Also described is a procedure with a substitute test medium. In this substitute procedure the mass of components adsorbed on modified polyphenylene oxide (MPPO) is taken as a measure for the assessment of the overall migration into olive oil. The described methods are most suitable for food contact articles in the form of films and sheets, but can be applied to a wide range of articles or containers
Relac. con otras Normas: EN 1186-1; EN 1186-2
ICS: 67.250
Idioma: en
Notas: Replaces: DD ENV 1186-13:1999
Palabras Clave: Materiales en contacto con alimentos; Plasticos; Oxido de polifenileno modificado; Envases; Migracion; Contaminantes; Métodos de ensayo; Determinacion; Altas temperaturas; Aceites vegetales; Aceite de oliva
Páginas: 22p.
Ingreso de la Info.: 2009-05-11
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MATERIALS AND ARTICLES IN CONTACT WITH FOODSTUFFS. PLASTICS. TEST METHODS FOR OVERALL MIGRATION AT LOW TEMPERATURES
Código de Doc.: BS EN 1186-12
Autor Inst.: British Standards. BSI
Fecha: 2002
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
País de Origen: United Kingdom
Objeto: This part of the European Standard specifies test methods for the determination of the overall migration into fatty food simulants from plastics materials and articles, by total immersion of test specimens in a fatty food simulant at temperatures from 5§C, up to and including 20§C, for selected times. This method is most suitable for plastics in the form of films and sheets, but can be applied to a wide range of articles or containers from which test pieces of a suitable size can be cut. The fatty food simulant used in these test methods is dewaxed sunflower oil since, unlike olive oil, remains liquid at the lower test temperature
Campo de Aplic.: The test method described is applicable to most types of plastics, although there are some plastics for which it is known not be applicable
Relac. con otras Normas: EN 1186-1; EN 1186-2; EN 1186-4; EN 1186-6; EN 1186-8
ICS: 67.250
Idioma: en
Notas: Replaces: DD ENV 1186-12:1995
Palabras Clave: Materiales en contacto con alimentos; Plasticos; Envases; Migracion; Contaminantes; Métodos de ensayo; Determinacion; Bajas temperaturas; Aceites vegetales
Páginas: 22p.
Ingreso de la Info.: 2009-05-11
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MATERIALS AND ARTICLES IN CONTACT WITH FOODSTUFFS. PLASTICS SUBSTANCES SUBJECT TO LIMITATION. DETERMINATION OF ETHYLENEDIAMINE AND HEXAMETHYLENEDIAMINE IN FOOD SIMULANTS
Código de Doc.: DD CEN/TS 13130-21
Autor Inst.: British Standards. BSI
Fecha: 2005
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
País de Origen: United Kingdom
Objeto: This part of this European Standard specifies an analytical procedure for the determination of EDA monomer and HMDA monomer in the food simulants water, 3 percent w/v aqueous acetic acid, 15 percent v/v aqueous ethanol and olive oil as well as in the substitute food simulants 95 percent v/v ethanol and ISO-octane
Relac. con otras Normas: EN 13130-1
ICS: 67.250
Idioma: en
Título en otro Idioma: Materiaux et objets en contact avec les denrees alimentaires. Substances dans les matieres plastiques soumises a des limitations. Determination de l'ethylenediamine et de l'hexamethylenediamine dans les simulants d'aliments
Edición: first edition
Palabras Clave: Materiales en contacto con alimentos; Plásticos; Etilendiamina; Hexametilendiamina; Métodos de determinación; Monomeros; Migracion; Contaminantes; Acido acético; Etanol; Aceites vegetales; Aceite de oliva
Páginas: 16p.
Ingreso de la Info.: 2008-12-16
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MATERIALS AND ARTICLES IN CONTACT WITH FOODSTUFFS. PLASTICS SUBSTANCES SUBJECT TO LIMITATION. DETERMINATION OF 1-OCTENE AND TETRAHYDROFURAN IN FOOD SIMULANTS
Código de Doc.: DD CEN/TS 13130-26
Autor Inst.: British Standards. BSI
Fecha: 2005
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
País de Origen: United Kingdom
Objeto: This part of this European Standard specifies methods for the determination of of 1-octene and tetrahydrofuran in food simulants
Relac. con otras Normas: EN 13130-1
ICS: 67.250
Idioma: en
Edición: first edition
Notas: Para la consulta de esta norma dirigirse a INTI-Plásticos-Biblioteca
Palabras Clave: Materiales en contacto con alimentos; Plásticos; Envases; Métodos de determinacion; 1-octano; Tetrahidrofurano; Monomeros; Migracion; Contaminantes; Cromatografia gaseosa; Analisis quimico; Ensayos
Páginas: 25p.
Ingreso de la Info.: 2008-12-02
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MATERIALS AND ARTICLES IN CONTACT WITH FOODSTUFFS. PLASTICS SUBSTANCES SUBJECT TO LIMITATION. DETERMINATION OF MONOETHYLENE GLYCOL AND DIETHYLENE GLYCOL IN FOOD SIMULANTS
Código de Doc.: BS EN 13130-7
Autor Inst.: British Standards. BSI
Fecha: 2004
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
País de Origen: United Kingdom
Objeto: This part of this European Standard specifies methods for the determination of monoethylene glycol and diethylene glycol in food simulants
Relac. con otras Normas: EN 13130-1; EN ISO 1042; ISO 385; ISO 835; ISO 4788
ICS: 67.250
Idioma: en
Edición: first edition
Notas: To be read in conjunction with BS EN 13130-1. Para la consulta de esta norma dirigirse a INTI-Plásticos-Biblioteca
Palabras Clave: Materiales en contacto con alimentos; Plásticos; Envases; Métodos de determinacion; Monoetilenglicol; Dietilenglicol; Monomeros; Migracion; Contaminantes; Cromatografia gaseosa; Analisis quimico; Ensayos
Páginas: 16p.
Ingreso de la Info.: 2008-12-02
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MATERIALS AND ARTICLES IN CONTACT WITH FOODSTUFFS. PLASTICS SUBSTANCES SUBJECT TO LIMITATION. DETERMINATION OF VINYLIDENE CHLORIDE IN FOOD SIMULANTS
Código de Doc.: BS EN 13130-5
Autor Inst.: British Standards. BSI
Fecha: 2004
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
País de Origen: United Kingdom
Objeto: This part of this European Standard specifies methods for the determination of vinylidene chloride monomer in food simulants
Relac. con otras Normas: EN 13130-1
ICS: 67.250
Idioma: en
Edición: first edition
Notas: To be read in conjunction with BS EN 13130-1. Para la consulta de esta norma dirigirse a INTI-Plásticos-Biblioteca
Palabras Clave: Materiales en contacto con alimentos; Plásticos; Envases; Métodos de determinacion; Cloruro de vinilideno; Monomeros; Migracion; Contaminantes; Cromatografia gaseosa; Analisis quimico; Ensayos
Páginas: 18p.
Ingreso de la Info.: 2008-12-02
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MATERIALS AND ARTICLES IN CONTACT WITH FOODSTUFFS. PLASTICS SUBSTANCES SUBJECT TO LIMITATION. DETERMINATION OF 1,3-BUTADIENE IN PLASTICS
Código de Doc.: BS EN 13130-4
Autor Inst.: British Standards. BSI
Fecha: 2004
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
País de Origen: United Kingdom
Objeto: This part of this European Standard specifies methods for the determination of butadiene monomer in polymers
Relac. con otras Normas: EN 13130-1
ICS: 67.250
Idioma: en
Edición: first edition
Notas: To be read in conjunction with BS EN 13130-1. Para la consulta de esta norma dirigirse a INTI-Plásticos-Biblioteca
Palabras Clave: Materiales en contacto con alimentos; Plásticos; Envases; Métodos de determinacion; 1,3-butadieno; Monomeros; Migracion; Contaminantes; Cromatografia gaseosa; Analisis quimico; Ensayos
Páginas: 16p.
Ingreso de la Info.: 2008-12-02
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MATERIALS AND ARTICLES IN CONTACT WITH FOODSTUFFS. PLASTICS. TEST METHODS FOR 'SUBSTITUTE TESTS' FOR OVERALL MIGRATION FROM PLASTICS INTENDED TO COME INTO CONTACT WITH FATTY FOODSTUFFS USING TEST MEDIA ISO-OCTANE AND 95 PERCENT ETHANOL
Código de Doc.: BS EN 1186-14
Autor Inst.: British Standards. BSI
Fecha: 2002
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
País de Origen: United Kingdom
Objeto: This part of this European Standard specifies test methods for "substitute tests" performed with volatile test media, iso-octane and 95 percent v/v aqueous ethanol, for the determination of overall migration from plastics intended to come into contact with fatty foodstuffs at all temperatures and for any period of time
Relac. con otras Normas: EN 1186-1; EN 1186-3; EN 1186-5; EN 1186-7; EN 1186-9; EN 10088-1; ISO 648; ISO 4788
ICS: 67.250
Idioma: en
Edición: first edition
Palabras Clave: Materiales en contacto con alimentos; Plásticos; Iso-octano; Etanol; Métodos de determinación; Cromatografía gaseosa; Solventes; Migracion; Contaminantes
Páginas: 20p.
Ingreso de la Info.: 2008-08-27
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MATERIALS AND ARTICLES IN CONTACT WITH FOODSTUFFS. PLASTICS SUBSTANCES SUBJECT TO LIMITATION. DETERMINATION OF 1,3-BUTADIENE IN FOOD SIMULANTS
Código de Doc.: DD CEN/TS 13130-15
Autor Inst.: British Standards. BSI
Fecha: 2005
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
País de Origen: United Kingdom
Objeto: This part of this European Standard specifies an analytical procedure for the determination of butadiene monomer in the food simulants water, 3 percent w/v aqueous acetic acid, 15 percent v/v aqueous ethanol and olive oil. The level of butadiene monomer determined is expressed as mg butadiene/kg of food. The method is appropriate for the quantitative determination of butadiene at a range of 0,01 mg/kg to 0,1 mg/kg in food simulants
Relac. con otras Normas: EN 13130-1
ICS: 67.250
Idioma: en
Edición: first edition
Notas: Status Current, Under review
Palabras Clave: Materiales en contacto con alimentos; Plásticos; 1,3-butadieno; Métodos de determinación; Cromatografía gaseosa; Monomeros; Migracion; Contaminantes
Páginas: 18p.
Ingreso de la Info.: 2008-08-27
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MATERIALS AND ARTICLES IN CONTACT WITH FOODSTUFFS. PLASTICS SUBSTANCES SUBJECT TO LIMITATION. DETERMINATION OF ACRYLONITRILE IN FOOD AND FOOD SIMULANTS
Código de Doc.: BS EN 13130-3
Autor Inst.: British Standards. BSI
Fecha: 2004
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
País de Origen: United Kingdom
Objeto: This part of this European Standard specifies methods for the determination of acrylonitrile monomer in foods and food simulants. The method is applicable to aqueous foods simulants, to the fatty food simulant olive oil and other fatty foods simulants, simulants D, e.g. a mixture of symthetic triglycerides or sunflower oil or com oil
Relac. con otras Normas: EN 13130-1
ICS: 67.250
Idioma: en
Título en otro Idioma: Materiaux et objets en contact avec des denrees alimentaires. Substances dans les matieres plastiques soumises a des limitations. Determination de l'acrylonitrile dans les aliments et les simulants d'aliments
Edición: first edition
Notas: Replace DD ENV 13130-3:1999
Palabras Clave: Materiales en contacto con alimentos; Plásticos; Acrilonitrilo; Métodos de determinación; Cromatografía gaseosa; Monomeros; Migracion; Contaminantes; Aceites vegetales; Acidos grasos; Aceite de girasol; Aceite de maiz
Páginas: 22p.
Ingreso de la Info.: 2006-08-22
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MATERIALS AND ARTICLES IN CONTACT WITH FOODSTUFFS. PLASTICS. TEST METHODS FOR OVERALL MIGRATION INTO AQUEOUS FOOD SIMULANTS BY ARTICLE FILLING
Código de Doc.: BS EN 1186-9
Autor Inst.: British Standards. BSI
Fecha: 2002
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
País de Origen: United Kingdom
Objeto: Specifies test methods for the determination of the overall migration from one surface only of plastics articles in the form container, wich are intended to come into contact foottoffs into aquoous similants, by film articles with selectec foods simulant at test temperatures up to and including 70 grados centigrados form selected test times
Relac. con otras Normas: EN 1186-1; ISO 648
ICS: 67.250
Idioma: en
Título en otro Idioma: Materiaux et objets en contact avec les denrees alimentaires. Matiere plastique. Methodes d'essai pour la migration globale dans les liquides simulateurs aqueux par remplissage
Edición: first edition
Palabras Clave: Materiales en contacto con alimentos; Plásticos; Métodos de ensayo; Determinación; Migracion; Selección; Guías; Envases
Páginas: 18p.
Ingreso de la Info.: 2008-08-26
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



Tipo de documento: NORMA
Título: MATERIALS AND ARTICLES IN CONTACT WITH FOODSTUFFS. PLASTICS. TEST METHODS FOR OVERALL MIGRATION INTO AQUEOUS FOOD SIMULANTS USING A POUCH
Código de Doc.: BS EN 1186-7
Autor Inst.: British Standards. BSI
Fecha: 2002
Estado: Para datos sobre la vigencia de esta norma haga clic aquí
País de Origen: United Kingdom
Objeto: Specifies standard test methods for the determination of the overall migration into aqueous based food sumilants from plastic which are intended to come into contact with foodstuffs, by forming the plastic film or sheet into standard pouches and filing with a selected food simulant at test temperature un to and including 70 grados centigrados for selected test time. This method is most suitable for plastic in the from films and sheets which are sealable by heat or pressure
Campo de Aplic.: The test in particularity applicable to those materials consisting
Relac. con otras Normas: EN 1186-1; ISO 648; ISO 4788
ICS: 67.250
Idioma: en
Edición: first edition
Notas: EN 1186-1:2002
Palabras Clave: Materiales en contacto con alimentos; Plásticos; Métodos de ensayo; Determinación; Migracion; Selección; Guías; Pouches
Páginas: 18p.
Ingreso de la Info.: 2008-08-26
Para ver la norma completa busque en la base Normas (solo para personal del INTI)



[Página de Inicio] [Nueva Búsqueda][Página Anterior]